Michal Matějovský v Zolderu

Michal Matějovský s vozem SEAT Leon na okruhu v belgickém Zolderu
- 20. 6. 2010, Zolder -

Druhý závod seriálu Seat Leon Eurocup se konal ve dnech 19. - 20. 6. na okruhu v belgickém Zolderu. Už při pátečních volných trénincích Michal spolu s týmem pracovali na nastavení vozu, ale ani pro sobotní měřený trénink se jim nepodařilo najít optimální nastavení. "Stále se potýkáme s přetáčivostí vozu, v seriálu došlo ke změně dodavatele pneumatik a Pirelli nahradily pneu Michelin. Nastavení, které jsem měl pro pneu Pirelli z jarního testování, však nyní moc nefungovalo a navíc se mi v rychlém kole připletli do stopy dva jezdci… Poslední sektor jsem měl proto pomalý a bylo z toho až 13. místo," konstatoval po sobotní kvalifikaci Michal Matějovský.

Před startem prvního závodu trochu poprchávalo a bylo zataženo. Inženýři týmu proto před závodem rozhodli o nasazení mokrých pneumatik. Ve třetím kole ale přestalo pršet. Trať rychle osychala a volba typu pneu se ukázala jako špatná. V cíli z toho bylo nakonec 13. místo. V neděli tak Michal startoval ze 7. řady. A aby té smůly nebylo málo, tak po startu, ve druhé zatáčce bylo hodně nečistoty, na které se vůz dostal do smyku a opustil trať. Michalovi se sice povedlo do závodu vrátit, ale ztrátu, kterou získal, se mu nepodařilo stáhnout na lepší, než 14. místo. "Byl to opravdu smolný víkend a chci na něj co nejdříve zapomenout. Příští závod se jede v Anglii, kde jsem v minulém roce patřil k nejrychlejším, ale 3x mě praskla levá přední pneumatika. Tak věřím, že letos už té smůly bylo dost a začne se mi konečně dařit," řekl po posledních závodech v Zolderu Michal Matějovský.

SEAT Leon Eurocup 2010, okruh Zolder, Belgie SEAT Leon Eurocup 2010, okruh Zolder, Belgie SEAT Leon Eurocup 2010, okruh Zolder, Belgie SEAT Leon Eurocup 2010, okruh Zolder, Belgie

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto