Česká republika má zastoupení v nové kategorii Mistrovství světa U18

Jiří Forman, st.č. 216, s motokárou na podvozku MS KART
- 13.7.2010, Praha -

Mezinárodní automobilová federace nevypisuje oficiální světový šampionát často. A už vůbec ne v kategoriích motokár. Po dlouhé době se tomu ale tak stalo a mladí motokároví jezdci mají šanci převzít oficiální titul světového šampiona po boku "kolegů" z Formule 1 nebo WTCC jako mistři světa v kategorii CIK FIA U18.

Šampionát je určen jezdcům od 15 do 18 let. Pro tuto kategorii byly homologovány podvozky cca 10 výrobců, včetně MS Kart, motory, karburátory a výfuky jsou pro všechny jezdce stejné, jedná se o Parolin 125 a jezdci si je vylosují. Seriál je sestaven ze tří podniků (Wackersdorf, Alcaniz a Val d´Argenton), první závod je 25/7 a poslední 3/10. Přihlášeno je cca 70 jezdců z celého světa, Česká republika je pak zastoupena pilotem ČSMS, jezdícím na technice MS Kart a tím se stal Jiří Forman.

Minulé pondělí a úterý proběhlo jediné oficiální testování seriálu CIK FIA U18 ve Francii a Jiří Forman si vůbec nevedl špatně. V konkurenci cca 50 jezdců se stabilně pohyboval kolem 10 místa. Zdá se tedy, že technika pro tento seriál by Jirkovi mohla vyhovovat, nicméně až první závod ukáže, jaké je skutečné rozložení sil v nabitém závodním poli a zda je vůbec reálné pomýšlet na umístění v popředí startovní listiny.

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto