Forman bude v sezóně 2010 útočit na evropskou špičku

Jiří Forman na startu jednoho ze závodů soutěže ROTAX MAX v roce 2009
- Praha, 10. 3. 2010 -

Jezdec ČSMS a zároveň tovární pilot MS KART Jiří Forman se netají svými odvážnými plány pro rok 2010, především v oblasti motokárových závodů: "Rád bych zúročil zkušenosti z předchozí sezóny, což znamená, že v evropském seriálu ROTAX Euro Challenge chci pravidelně atakovat stupně vítězů a celkově se umístit do 10. místa." A že skutečně jde o reálný cíl, dokazují výkony Jiřího Formana jak z konce loňské sezóny, tak z letošní první ostré přípravy.

Vedle již zmíněného seriálu ROTAX Euro Challenge v kategorii Senior Max se Jiří Forman v barvách MS KART zúčastní opět národního šampionátu v této kategorii a cílem je - jak jinak - obhajoba titulu Mistra ČR. Jiří Forman k tomu doplňuje: "Těším se také na závody Mistrovství ČR a moc bych si přál obhájit svůj loňský titul. Bude to však velice těžké, protože kategorie ROTAX Senior Max bude patřit k těm nejpočetněji obsazeným a také nejnabitějším. Ale věřím si a také mám k dispozici špičkovou techniku i zázemí od společnosti MS KART." Zbývá doplnit, že seriál Mistrovství ČR začíná v dubnu na trati v Písku.

Vzhledem k tomu, že Jiří Forman již dosáhl věku 16-ti let, je oprávněn bez omezení startovat také v kategorii cestovních vozů v závodech na okruzích. Součástí sezóny 2010 se tak nepochybně stane i několik závodů v této oblasti, ať již v rámci Mezinárodního mistrovství ČR na okruzích, tak v některých evropských seriálech. Cílem je, aby se mladý jezdec ČSMS seznámil s atmosférou i jiným způsobem závodění a poznal při tom co nejvíce různých evropských závodních okruhů. "Vloni jsem již zkusil závody v cestovním voze na okruhu v Brně na Epilogu a velice mě to bavilo. Ani dosahované časy nebyly špatné. Také jsem několikrát testoval s Formulí BMW, ale myslím, že cestovní auta mně budou sedět více, navíc se mohu v mnohém přiučit od zkušenějšího týmového kolegy Michala Matějovského.", naznačuje své ambice Jiří Forman.

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto