Matějovský po závodech ve Spa nezahálí

Michal Matějovský na čele skupiny jezdců ve Spa-Francorchamps
- 10. 7. 2014, Hradec Králové -

Před třemi týdny skončil předposlední podnik FIA ETCC 2014, ve kterém Michal Matějovský vybojoval třetí místo a upevnil si tak celkově druhou pozici v hodnocení jednotlivců v evropském šampionátu a společně s Petrem Fulínem si udrželi také první příčku v hodnocení soutěže o Pohár národů (The Nations´ Cup). Letní období není pro Michala ale jenom dobou odpočinku. Pokračuje ve fyzické přípravě a plánuje také absolvování dalších testů na profesionálním motorsport-simulátoru královéhradecké společnosti Aqua Pro Racing (www.zavodni-simulator.cz), který bude nově na prázdniny umístěn v prostorách společnosti SMTC a.s. v Hradci Králové (www.smtc.cz).

"Jsem rád, že se mi nedávno v Belgii podařilo uspět a ani na poslední závod na Sicílii nechci ponechat nic náhodě a tak se snažím i letního období využít ke smysluplné fyzické přípravě. Je to tak, že patřím mezi ty těžší jezdce a při maximálním hmotnostním handicapu, který nyní už stabilně vozím, je pak každé kilo navíc velmi znát,"konstatoval v Hradci Králové jezdec týmu Křenek Motorsport Michal Matějovský, kterého čeká také ještě jedna velká událost a to vlastní svatba na přelomu měsíců července a srpna. Zanedlouho po ní se už ale Michal objeví spolu s týmem Buggyra na českém závodě ME v závodech tahačů na okruzích v Mostě a následovat pak bude poslední podnik FIA ETCC 2014 v italské Perguse.

Na okruh v sicilské Perguse pojedou jezdci týmu Křenek Motorsport Petr Fulín a Michal Matějovský na prvních dvou místech pomyslného jezdeckého žebříčku a přestože je bodový rozdíl mezi prvním a druhým značný, není ještě rozhodnuto. Díky dvojnásobku bodů v závěrečných závodech může teoreticky dojít na špici ke změně pořadí. Bude se tak tvrdě bojovat jak o celkové vítězství, tak i o druhé a třetí místo. Tímto článkem, několika fotografiemi a krátkým videem (VIDEO 1: Spa Francorchamps) se ale ještě vracíme k posledním úspěšným závodům ve Spa-Francorchamps.

Michal Matějovský na okruhu ve Spa-Francorchamps, 4. podnik závodů FIA ETCC 2014 Michal Matějovský na okruhu ve Spa-Francorchamps, 4. podnik závodů FIA ETCC 2014 Michal Matějovský na okruhu ve Spa-Francorchamps, 4. podnik závodů FIA ETCC 2014 Michal Matějovský na okruhu ve Spa-Francorchamps, 4. podnik závodů FIA ETCC 2014 Michal Matějovský na okruhu ve Spa-Francorchamps, 4. podnik závodů FIA ETCC 2014 Michal Matějovský na okruhu ve Spa-Francorchamps, 4. podnik závodů FIA ETCC 2014 Michal Matějovský na okruhu ve Spa-Francorchamps, 4. podnik závodů FIA ETCC 2014 Michal Matějovský na okruhu ve Spa-Francorchamps, 4. podnik závodů FIA ETCC 2014

Příští závody

Media foto