Naděje skončily v dunách u Erg Chebbi

Místo kde v dunách u Erg Chebbi skončila pouť tatry na OiLibya Rallye of Morocco
- 4. 10. 2014, Erfoud, Maroko -

V neděli 5. října 2014 startovaly kamiony po deváté hodině ráno k 211 km dlouhé etapě, která byla vytyčena opět v okolí města Erfoud a byly v ní zařazeny pasáže s průjezdy obtížnou oblastí písečných dun. Bohužel právě v těchto místech, asi 120 km po startu, došlo k závadě na motoru tatry Václava Svobody, která znemožnila pokračovat dále ve druhé etapě a zároveň i v závodu OiLibya Rally of Morocco.

"Ráno se nám podařilo dobře odstartovat a postupně jsme se v prvních desítkách kilometrů dostali až na 4. místo. Pak jsme najeli do oblasti velkých písečných dun u Erg Chebbi a právě v tomto nejnáročnějším úseku došlo k poruše na motoru. Únavou materiálu se přetrhla ojnice a pak prorazila blok motoru, což pro nás bohužel znamenalo odstoupení ze závodu. Přes tuto nepříjemnou událost jsme rádi, že jsme se mohli tak velkého a náročného závodu zúčastnit a získat tak velmi cenné zkušenosti.", řekl po smolné druhé etapě Václav Svoboda.

Tým měl pak celou noc práci s vyproštěním tatrovky. Nejprve se odpoledne k pomoci nabídli místní s traktorem, ale jejich snaha vyšla naprázdno. Pozdě v noci se týmu podařilo sehnat silnější odtah a nad ránem se pak všichni v pořádku dostali do 60 km vzdáleného depa u Erfoudu. Závod dnes pokračuje 3. etapou z Erfoudu do Zagory, bohužel ale už bez české účasti v kategorii kamionů...

Šipka ukazuje, kde došlo k poškození motoru Pokus místních o vyproštění tatry Z průběhu 2. etapy závodu (401 - Gérard de Rooij) Z průběhu 2. etapy závodu (400 - Elisabete Jacinto)

Příští závody

Media foto