Společnost ČESKOSLOVENSKÝ MOTORSPORT, a.s. Hradec Králové v roce 2010

ČESKOSLOVENSKÝ MOTORSPORT, a.s. Hradec Králové bude i v roce 2010 pokračovat v závodech na okruzích a to jak na domácích, tak především na těch evropských. Hlavním cílem jsou umístění na špici a to jak na domácí, tak i na zahraniční půdě. Pozornost se bude soustřeďovat na mladé, ale již zkušené jezdce - čtyřiadvacetiletého okruhového závodníka Michala Matějovského a šestnáctiletého motokárového jezdce Jiřího Formana, který by měl v letošní sezóně již více zkusit také okruhové závodění s cestovními vozy.

Michal Matějovský bude již třetí rok za sebou hájit barvy španělsko-českého týmu SUNRED-BRT v seriálu SEAT León Eurocup 2010, kde se bude opět účastnit všech šesti závodních víkendů v šesti zemích Evropy - v Itálii, Belgii, Anglii, České republice, Německu a Španělsku. Všechny závody budou přenášeny TV Eurosport v přímém přenosu, v rámci závodních víkendů mistrovství světa cestovních vozů - FIA World Touring Car Championship (FIA WTCC). Cílem je vítězství minimálně v jednom ze šesti závodů SEAT León Eurocupu a závěrečné umístění v absolutní špičce jezdců této evropské prestižní soutěže.

V rámci Mezinárodního mistrovství ČR na okruzích 2010 se bude Michal Matějovský s vozem SEAT TDI pravidelně účastnit s Vladem Hybáčkem bojů v Divizi 4 tohoto mistrovství, kde bude členem posádky týmu SEAT Sport Slovakia. Cílem pro rok 2010 je atakovat umístění do 3. místa ve své kategorii.

Také jezdec ČSMS a zároveň tovární pilot MS KART Jiří Forman se netají svými odvážnými plány pro rok 2010, především v oblasti motokárových závodů. Cílem bude zúročit zkušenosti z předchozí sezóny, což znamená, že v evropském seriálu ROTAX Euro Challenge 2010 pravidelně atakovat stupně vítězů a celkově se umístit do 10. místa. A že skutečně jde o reálný cíl, dokazují výkony Jiřího Formana jak z konce sezóny 2009, tak i výsledky z první ostré přípravy v roce 2010 na únorových závodech Winter Cup ROTAX ve španělské Malaze, kde se hladce probojoval k účasti na finálových jízdách.

Vedle již zmíněného seriálu ROTAX Euro Challenge v kategorii Senior Max se Jiří Forman v barvách MS KART zúčastní opět národního šampionátu v této kategorii a cílem je - jak jinak - obhajoba titulu Mistra ČR. K dispozici pro tento nelehký úkol má pro sezónu 2010 špičkovou techniku i zázemí od společnosti MS KART. Seriál Mistrovství ČR v závodech motokár na okruzích začíná v dubnu na trati v Písku.

Vzhledem k tomu, že Jiří Forman již dosáhl věku 16 let, je oprávněn bez omezení startovat také v kategorii cestovních vozů v závodech na okruzích. Součástí sezóny 2010 se tak nepochybně stane i několik závodů v této oblasti, ať již v rámci Mezinárodního mistrovství ČR na okruzích 2010, tak v některých evropských seriálech. Cílem je, aby se mladý jezdec ČSMS seznámil s atmosférou i jiným způsobem závodění a poznal při tom co nejvíce různých evropských závodních okruhů.

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto